به گزارش قدس انلاین، محمد بخشی محبی امشب در نشست خبری آیین گشایش موسسه داوری بینالمللی فرشته عدالت پاژ که در ساختمان بهارستان مشهد برگزار شد، اظهار داشت: در بحث داوری تمام چشمها به سمت قوه قضاییه است اما باتوجه به مشغله این قوه شاید نیاز باشد بخش خصوصی به طریقی وارد این عرصه شود.
وی افزود: در قانون مجازات جدید و ماده 82 تمام جرایمی که زیر 2 سال حبس و قابل تعویق باشند با درخواست شاکی و رضایت متهم میتوانیم پروندهها را به میانجیگری دهیم.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی تصریح کرد: ما حاضر هستیم تمام پروندهها را به میانجیگری بدیم به شرطی که کانون وکلا مرکزی برای داروی حل و فصل این امور داشته باشد در واقع این امر یک داوری خصوصی است و میتواند بسیار به ما کمک کند چرا که در داوری نیاز نیست تمام تشریفات دادرسی را رعایت کرد اما بحث انصاف، ابلاغ و غیره مواردی است که ممکن است داوری را با چالش روبه رو کند و باید مورد توجه قرار گیرد.
بخشی محبی با بیان اینکه ابطال رای داور یکی از مواردی است که در دادرسی ها شیوع پیدا کرده و افراد راضی نمیشوند، گفت: بنابراین وقتی صحبت از موسسه داوری بین المللی میشود انتظار داریم در آن به قانون داوری ایران به خوبی پرداخته شده باشد.
وی اضافه کرد: وقتی تاجر و تولیدکننده ما قرار است با کشورهای همسایه قراردادی منعقد کند داور خود را از برای مثال از فرد یا شرکت امارتی انتخاب میکند و این برای ما ایراد است بنابراین جای موسسه داوری و تبلیغ کردن مناسب برای آن خالی است و باید باید بهتر و بیشتر پرداخته شود.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در بحث داوری نیاز به آموزشهای جدیتر وجود دارد، گفت: حوزه دادستانی به بحث میانجیگری اعتقاد خاصی دارند بنابراین این مرکز و مراکز مشابه میتوان کمک بسیار خوبی به حوزه دادستانی باشد و درحال حاضر در بحث داوری بینالمللی در سطح پایینی هستیم.
بخشی محبی عنوان کرد: باید خود را به کشورهای همسایه برسانیم تا تجار ما با اعتماد بیشتری قراردادهای خود را منعقد کنند. درواقع ما بسیاری از داوریها را در کشور میتوانیم بپذیریم اگر به خوبی عمل کنیم در این راستا در مشهد اساتید بسیار خوبی داریم و میتوانیم داوریهای منطقه را به مشهد بیاوریم.
در ادامه نشست حجتالاسلام مهدی سیدآبادی، رییس کل محاکم عمومی و انقلاب مشهد در آیین گشایش موسسه داوری بینالمللی فرشته عدالت پاژ اظهار داشت: بحث داوری دارای ظرفیت و ظرافت وسیعی است و باید خاستگاه داوری را وجدان کاری و تعهد شخصی قرار دهیم.
وی افزود: داوری دارای ظرفیت و ظرافت وسیعی است باید از طریق مطالعههای کمبودها دیده شود در واقع ظرفیت این قانون به این دلیل است که در داوری قبل از بروز اختلاف و طرح دعوی طرفین میتوانند داور تعیین کنند و پیوست حل اختلاف و داوری از تاکیدات ما در قراردادها بوده است.
رییس کل محاکم عمومی و انقلاب مشهد با بیان اینکه داور باید صاحبنظر در موضوع باشد و به صرف اعتماد شخصی کفاف نمیکند، خاطرنشان کرد: پیش نیاز داوری گسترده است و خوب است داوری بطور ویژه در دروس دانشگاهی رشته حقوق دیده شود زیرا امروزه نیاز بسیاری به این امر داریم چرا که مسائل مالی و شیوههای نوین آن روزبه روز افزایش یافته است و ما در این راستا در محاکم حقوقی دوره آموزش اعلام کردیم.
سیدآبادی تصریح کرد: باید خاستگاه داوری را وجدان کاری، تعهد شخصی و توانمندسازی داور قرار دهیم.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما